header banner
Default

Het aandeel van Tesla is het laagste in twee jaar


Internationaal28 dec '22 12:14

Het aandeel van Tesla heeft vandaag het laagste punt in meer dan twee jaar bereikt, waarmee het de slechtste dag voor het bedrijf in acht maanden is. De elektrische autofabrikant - in het bezit van miljardair en Twitter-eigenaar Elon Musk - gaat financieel gezien door zwaar weer, zo schrijft The Guardian.

Het aandeel van Tesla heeft vandaag het laagste punt in meer dan twee jaar bereikt, waarmee het de slechtste dag voor het bedrijf in acht maanden is.
Het aandeel van Tesla heeft vandaag het laagste punt in meer dan twee jaar bereikt, waarmee het de slechtste dag voor het bedrijf in acht maanden is. (ZUMAPRESS.com)

Sinds oktober is het aandeel van Tesla meer dan de helft in waarde gedaald. Investeerders maken zich in toenemende mate zorgen dat Musk teveel tijd in Twitter steekt in plaats van Tesla. En dat werpt allesbehalve zijn vruchten af. Zijn tijd als Twitter-baas wordt gekenmerkt door chaos door de nieuwe beleidsmaatregelen die hij te pas en te onpas in- en uitvoert.

Lees ook | 'Leaserijder laat Tesla links liggen'

Vorige week kondigde hij aan te stoppen als CEO van Twitter nadat miljoenen Twitteraars in een - door hem in het leven geroepen - peiling stemden voor een andere CEO. Volgens experts zorgt dat gedrag ervoor dat het vertrouwen in Tesla is gekelderd, met aandelen die 73 procent minder waard zijn dan in 2021.

Verlaging van productie

VIDEO: Tesla shares trading near two-year low
CNBC Television

De reden dat het aandeel vandaag met 11,4 procent daalde komt door het gerucht dat Tesla de productie van auto's in januari in Sjanghai wil verlagen. Dat meldde Reuters al eerder. Door dat nieuws ontstond angst voor een daling in de vraag naar Tesla's, ook kijkende naar het explosief stijgende aantal coronabesmettingen aldaar.

Lees ook | Musk treedt af als topman Twitter zodra opvolger is gevonden

'Er mag geen twijfel over bestaan dat er angst is met betrekking tot de vraag naar elektrische auto's, zo stelt Great Hill Capital-voorzitter Thomas Hayes, die daarvoor ook kijkt naar de elektrische autofabrikant Nio, die leveringen niet kan uitvoeren. 'Daarnaast is er sprake van een 'perfect storm', met een hoge rente, belastingverliezen en de verkoop van aandelen door partijen die een groot gedeelte van Tesla-aandelen bezitten.

Waardevermindering

VIDEO: Tesla stock drops to 2-year low as Musk manages Twitter chaos
Yahoo Finance

Niet alleen het aandeel van Tesla holt achteruit in waarde, ook de restwaarde van de auto's keldert sneller dan die van andere fabrikanten, zo stelt Reuters. Iets dat ook een rol speelt in de vraag naar Tesla's.

Eerder weet Musk de financiële problematiek rondom Tesla nog aan renteverhogingen van de Fed, waarbij hij zei dat mensen 'steeds meer geld in contant geld zouden steken in plaats van aandelen, en dus zakt het aandeel in waarde'.

Lees ook | Twitter-community wil exit Musk als Chief Twit

Musk zelf heeft ruim vier miljard dollar van zijn eigen Tesla-aandelen verkocht om zo Twitter te kunnen kopen, dat hij voor 44 miljard dollar overnam. Maar waar hij enkele weken geleden nog zei geen verdere Tesla-aandelen te verkopen voor minimaal 18 maanden, blijkt uit financiële rapporten dat hij hetzelfde beloofde in april en vervolgens alsnog miljoenen aandelen verkocht.


Deel dit artikel

VIDEO: Aandeel Tesla naar $3000? Uitleg over mijn positie en waardering van TSLA
een Passief Inkomen

Gerelateerde artikelen

VIDEO: Aandeel Tesla naar $200 | Stock Split 2022
een Passief Inkomen

Sources


Article information

Author: David Allen

Last Updated: 1699179604

Views: 1140

Rating: 4 / 5 (57 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: David Allen

Birthday: 2000-07-07

Address: 33501 Laura Walk, Olsonport, TN 57635

Phone: +4791563807113142

Job: Construction Manager

Hobby: Gardening, Bird Watching, Coffee Roasting, Basketball, Poker, Fishing, Billiards

Introduction: My name is David Allen, I am a unwavering, lively, persistent, capable, frank, Adventurous, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.