header banner
Default

waarom de druk op bitcoin miners momenteel steeds groter wordt


Bitcoin (BTC) miners versturen steeds meer bitcoins naar cryptobeurzen wat een slecht voorbode kan zijn voor de bitcoin koers. De winstgevendheid van miners leidt onder de stijgende hashrate en hogere energieprijzen. Bovendien komt de befaamde BTC halving in aantocht en ook dit maakt het lastig voor sommige miners.

📈 Bitcoin verdienen? Eenvoudig vanuit huis, geen technische kennis nodig! Advertentie Rollman Mining

Bitcoin miners verkopen

VIDEO: Why Do The Bitcoin Miners Keep Going Down? Marathon Posts Positive Q3 EPS! Cipher Q3 Results!
Sebastian

Op 28 september liet crypto-analist Mies Deutscher op X (het voormalige Twitter) weten dat er een gigantische hoeveel BTC vanuit miners naar cryptobeurzen is gestuurd. Hij haalde hiervoor data van crypto-analysebedrijf Glassnode aan.

One of #Bitcoin’s biggest supply headwinds right now (that no one is taking about) is the increasing miner sell pressure.

ATH hash rates, peak difficulty + rapidly rising energy prices have combined to heavily affect mining profitability.

With rewards set to be cut in half via… pic.twitter.com/HlL2nuendj

— Miles Deutscher (@milesdeutscher) September 28, 2023

Het versturen van cryptomunten richting exchanges heeft vaak te maken met verkoopintenties. Om die reden is de ontwikkeling dan ook bearish te noemen.

Specifiek stond de instroom gelijk aan 315 procent van de miner-omzet. Dit is een nieuwe all-time high wat dat betreft.

De hogere hashrate en bijbehorende moeilijkheidsgraad evenals de stijgende energieprijzen hebben samen een grote invloed op de winstgevendheid van de miners, zo merkte Deutscher op. Bovendien noemt hij de aankomende BTC halving als belangrijke factor in de huidige ontwikkeling. Aangezien de block reward van 6,25 BTC zal dalen naar 3,125 BTC, ‘’worden minders gedwongen te verkopen om hun kapitaal te versterken’’.

Volgens Blockchain.com heeft de totale rekenkracht van het netwerk vorige week een recordhoogte van 425 exahashes per seconde (EH/s) bereikt. Sinds de start van het jaar is het al met maar liefst 68 procent gestegen. Om de blokproductiesnelheid constant te houden, wordt de moeilijkheidsgraad hierdoor ook naar boven opgeschroeft. Deze is sinds het begin van het jaar met 63 procent gestegen en staat momenteel op een recordhoogte van 57T.

Onrust bij miners door BTC halving

VIDEO: Waarom komt de bitcoin uit je stopcontact? | NIEUWE ECONOMIE
Universiteit van Nederland

De bitcoin halving, die voor april volgend jaar op de agenda staat, heeft vanzelfsprekend een significant effect op de miners. De halvering van de beloning voor het toevoegen van een nieuw transactieblok aan de blockchain gaat dan ook niet zonder slag of stoot.

Victor R. Ch Rollman, CEO van Rollman Mining, gaf in reactie op Crypto Insiders zijn kijk op het effect van de halving op de mining-industrie:

‘’Onrust in de mining-markt voor het bitcoin halving event is niet niets nieuws. Het is nu vooral een race tegen de klok om mining sites (van 5MW tot 100MW) op tijd af te krijgen omdat investeerders zichzelf willen positioneren voor de halving. Gezonde miners verkopen op dit moment niet, maar er zijn altijd over-leveraged miners die gedwongen moeten verkopen.’’

Door de halving verdubbelen de productiekosten voor het minen van één bitcoin. Hierdoor worden de zwakste miners uitgeschakeld en zal het simpelweg eenvoudiger worden voor de overgebleven partijen om bitcoins te delven.

Sources


Article information

Author: Nicholas Werner

Last Updated: 1700219761

Views: 503

Rating: 3.7 / 5 (35 voted)

Reviews: 96% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nicholas Werner

Birthday: 1995-10-25

Address: 7571 Lowe Heights Apt. 575, Jonathanmouth, SD 89165

Phone: +4197242037847748

Job: Physiotherapist

Hobby: Crochet, Metalworking, Painting, Golf, Aquarium Keeping, Gardening, Hiking

Introduction: My name is Nicholas Werner, I am a vibrant, tenacious, treasured, expert, proficient, spirited, steadfast person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.